marți, 7 februarie 2017

Papagalul Macaw

 Iti doresti un papagal Ara? Fie ca vrei unul mai mic sau mai mare, e bine sa afli care specie ti se potriveste mai bine. Asemenea tuturor speciilor de papagali (peste 450 cunoscute), si papagalii Ara fac parte din familia Psittacidae, ordinul Psittaciformes. Se remarca prin aspectul aparte: colorat, cioc curbat si sunt de dimensiuni mai mari decat alte specii.
Papagalii Ara sunt pasari originare din Mexic, America Centrala, America de Sud si Caraibe. Majoritatea acestor specii traiesc in padurile tropicale in salbaticie, insa altele prefera savanele sau suprafetele impadurite. Sunt pasari de dimensiuni mari, cea mai mica specie de papagal Ara Macao masoara in jur de 85 de cm.
Se remarca datorita coloraturii puternice care iese in evidenta. Fiecare pasare are un desen unic al penelor si trupului. Aceste inaripate traiesc mult, pana peste 50 de ani, pot invata sa vorbeasca sau sa imite si au nevoie de stapani care le pot oferi timpul necesar educarii si socializarii.

Papagalii galben-albastri (Ara ararauna)


Sunt inteligenti si sociabili si le plac stapanii responsabili, afectuosi si bine informati. Pentru ca sunt pasari de dimensiuni mari, acesti papagali pot fi foarte galagiosi. Din aceasta cauza, nu sunt recomandati persoanelor ce locuiesc in apartamente sau celor cu copii mici.

Papagalii Ara cu aripi verzi (Ara chloropterus)


Daca vrei o pasare dragastoasa, acesta este papagalul potrivit pentru tine. Pentru ca sunt foarte afectuosi si deosebit de draguti, au fost porecliti „Gigantii gingasi". Sunt receptivi si pot fi dresati cu usurinta, dar trebuie sa le acorzi multa atentie. Nu-ti cumpara un astfel de papagal decat daca poti petrece mult timp cu el.

Macaw fac parte din saptesprezece specii, din cadrul a sase neamuri, apartinand familiei de papagali Psittacidae, cunoscuti pentru culorile lor stralucitoare si pentru ciocurile lor puternice.

Acesti minunati papagali sunt nativi din America Centrala si din America de Sud, preferand padurile tropicale. Noaptea dorm in coroanele copacilor, iar ziua zboara in cautarea hranei. Dieta lor consta din fructe, seminte si nuci, dar se hranesc si cu insecte sau cu melci. Unele exemplare au fost observate consumand lut umed sau sol, cel mai probabil pentru detoxifierea sistemului digestiv.

In general, papagalii Macaw se imperecheaza pe viata. Atunci cand femelele clocesc ouale, masculii pleaca in cautarea hranei, pe care o aduc acestora in cuib. De regula, papagalii Macaw cuibaresc in stoluri de cinci pana la cincisprezece perechi – acestea comunica intre ele prin vocalize. La fel ca si alti papagali, unii dintre Macaw pot fi dresati sa imite discursul proprietarilor lor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu